Branding Bisnes Anda Dengan Digital

Mobile Apps adalah Marketing Tools Masa Depan!

Mobile Apps atau Aplikasi Mobile adalah aplikasi yang dibuat untuk smartphone dan dapat di instal dan dioperasikan di smartphone atau tablet diberbagai platform diantaranya adalah iOS, Android, Windows Phone dan Blackberry. Mobile Apps juga sebagai salah satu media / Alat tempat urusniaga pelanggan dengan produk/ khidmat servis , dan ruang bagi pemasaran produk/ servis untuk keperluan serta sokongan kepada pelanggan. Perkembangan Teknologi Informasi sekarang ini telah mengalami perkembangan yang sangat cepat.

#JUTAWAN APP : KOSTAS ELEFTHERIOU

Hasilkan USD200,000 sebulan

#JUTAWAN APP : GEE WANG

Hasilkan USD1,000,000 setahun

#JUTAWAN APP : BRIAN GREENSTONE

Hasilkan USD5,000,000 selepas 15 bulan

#JUTAWAN APP : ETHAN NICHOLAS

Hasilkan USD1,000,000 selepas 7 bulan

#JUTAWAN APP : STEVE DEMETER

Hasilkan USD250,000 selepas 2 bulan

#JUTAWAN APP : NICK OLOISOU

Hasilkan USD30,000,000 dalam masa 2 tahun

Industri Mobile Apps Adalah Industri
MULTI BILLION!!

Jom Kita Tengok Kelebihan Mobile Apps :

Point Loyalti – Datang & Datang Lagi

Kita perlu mencipta sebab untuk pelanggan hadir ke restoran dan cafe kita lagi. Kita boleh gunakan program loyalti terus melalui mobile app dimana ia lebih mesra kepada pelanggan.

Penggunaan kad loyalti yang kebiasaannya pelanggan akan terlupa membawanya dan ada juga kes yang hilang pula.

Dengan program loyalti menggunakan mobile app, pastinya pelanggan tidak akan tinggalkan smartphone dan kes hilang smartphone juga jarang berlaku.

Jangan risau…jika smartphone hilang sekalipun sistem mobile app boleh menyemak penggunaan pelanggan. Ia solusi yang mesra pelanggan.

Bisnes dekat Dengan Pelanggan

Tidak dapat dinafikan pengguna sudah beralih kepada smartphone.

Bisnes kita perlukan suatu medium khas yang akan berada di smartphone pengguna untuk memastikan bisnes kita akan terus kekal bersama pelanggan-pelanggan kita.

Salah satu cara untuk bisnes kita dekat dengan pelanggan adalah melalui Mobile App Bisnes.

Online Order – Mudahkan Pelanggan

Pasti pelanggan suka jika mereka boleh menempah makanan dan minuman terus melalui smartphone. Selepas menempah, pengguna boleh memilih untuk hari dan masa order mereka perlu disediakan.

Malah pengguna boleh membuat keputusan sama ada ingin dihantar terus ke lokasi, datang ambil sendiri atau makan terus di restoran dan cafe anda.

Semuanya mudah! Tempahan makanan dan minuman terus di mobile app kita tanpa perlu hadir ke restoran dan cafe.

Mobile Kupon – Gembirakan Pelanggan Setia

Kita boleh meraikan dan menggembirakan pelanggan kita dengan menyediakan kupon-kupon diskaun khas bagi mereka menjamu selera dan yang menggunakan mobile app restoran dan cafe kita.

Kita mahu mereka rasai dihargai dan rasai keistimewaan apabila melawat restoran dan cafe kita.

Push Notification – Info Terkini

Kenali senjata mobile app yang paling berkuasa => notifikasi. Melalui notifikasi, info yang ingin kita kongsikan akan terpapar jelas di smartphone pengguna.

Ia tidak lagi perlu berebut-rebut dengan puluhan notifikasi di FB, Whatsapp, Telegram dan Email. Kini, kita mampu mendapat perhatian pelanggan yang lebih khusus untuk membaca perkongsian dan info terkini yang ingin dikongsi.

Lokasi Cawangan Terdekat – Tidak Sesat Lagi

Pengalaman tidak jumpa kedai yang dicari pastinya amat mengecewakan. Lebih-lebih lagi jika restoran dan cafe kita ada dibeberapa lokasi.

Kes begini tidak akan berlaku lagi apabila semua lokasi bisnes kita disenaraikan dalam mobile app dan pelanggan boleh memilih lokasi terdekat serta navigasi terus ke ofis pilihan. Pengguna boleh memilih untuk gunakan Google Map atau Waze untuk ke ofis kita.

Maklum Balas – Best atau Sebaliknya

Maklum balas pelanggan adalah sangat penting untuk kelangsungan bisnes kita. Ia boleh menjadi medium untuk menjadikan restoran lebih baik dengan kita mudahkan pelanggan terus menghantar maklum balas melalui mobile app.

Kita juga boleh dapatkan testimoni pelanggan untuk kita menarik perhatian bakal-bakal pelanggan kita.

 

Pilihan Menu – Terliur Dibuatnya

Buatkan pelanggan terasa lapar dengan kita berkongsi pelbagai menu makanan dan minuman kita terus melalui mobile app.

Sekurang-kurangnya pelanggan sudah boleh membuat pilihan makanan lebih awal dan melancarkan proses order. Pelanggan juga boleh merancang bajet mereka kerana pelanggan boleh melihat menu dan harga setiap menu.

Masalah Yang Usahawan Sekarang Tak boleh Lari

1. Jumlah Pelanggan Yang Sikit

Ramai dalam kalangan usahawan semua PELANGGAN tak ramai? Kalau tak ramai macam mana nak naikkan lagi SALES anda, betul tak? Paling PENTING, Kalau takde PELANGGAN, siapa yang nak beli produk atau servis anda?

2. Salah Buat Marketing

Ramai usahawan terlalu sibuk nak belajar Bisnes Online ,tapi skill Marketing pun masih tak tau lagi. Kalau Marketing tak tau macam mana nak bagi orang NAMPAK bisnes anda?

3. Nak Kejar Sales

Ramai usahawan terlalu sibuk nak belajar Bisnes Online ,tapi skill Marketing pun masih tak tau lagi. Kalau Marketing tak tau macam mana nak bagi orang NAMPAK bisnes anda?

Ramai usahawan mengharapkan KEAJAIBAN akan berlaku apabila berniaga. Itu yang terjadi sampai nak PAKSA pelanggan untuk beli. Semua ini perlukan “proses” dan “progress”. Elakkan terus nak buat sales. Ikut “step-by-step” yang disediakan.

4. Strategi Tak Power

Perkara paling penting ketika berniaga adalah BINES STRATEGI TOOLS. Jika anda hebat teknikal sekali pun, tapi kalau tak ada TOOLS yang  POWER, ramai akan dapatkan produk/servis daripada pesaing anda.

“Marketing Yang Betul Akan Buat Orang Rebut, Bukan Cabut”

Untuk Maklumat Lanjut , Tekan Butang Di Bawah

SEMINAR

~ AKAN DATANG ~

Terima Kasih & selamat Maju Jaya dari Kingsman Technology